Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Κοινωνική Δικτύωση Για Παιδιά

Το Togetherville ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας διαδικτυακής κοινότητας που απευθύνεται σε παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι φέρνοντας στον ίδιο χώρο τους γονείς με τα παιδιά τους, θα τους βοηθήσει να τα συμβουλέψουν σωστά ενώ τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να διαπαιδαγωγηθούν με ασφάλεια.
«Φτιάξαμε το Togetherville χρησιμοποιώντας τις αναμνήσεις μας από τις γειτονιές της παιδικής μας ηλικίας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Mandeep Singh Dhillon, προσθέτοντας: «Στο Togetherville, οι γονείς είναι ήρεμοι ότι τα παιδιά τους παίζουν με ανθρώπους που γνωρίζουν και εμπιστεύονται και τα παιδιά διασκεδάζουν ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν τα εργαλεία που θα τους χρειαστούν για να γίνουν καλοί πολίτες»Η ιστοσελίδα συμμορφώνεται με τη Δράση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των Παιδιών (COPPA) και απευθύνεται σε παιδιά που είναι πολύ μικρά για το Facebook. Τα παιδιά ηλικίας 6-13 ετών προσκαλούνται να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους, να παίξουν παιχνίδια, να δουν βίντεο και να καλλιτεχνήσουν.
Στο Togetherville ,τα παιδιά επίσης μπορούν να παίζουν online παιχνίδια, να εργάζονται από κοινού σε έργα ζωγραφικής, να μοιράζουν βίντεο και να σχολιάζουν τους φίλους τους, επιλέγοντας κάποιο σχόλιο από προκαθορισμένη λίστα. Το κλειδί στην υπόθεση είναι ότι όλο το περιεχόμενο έχει εγκριθεί από τον υπεύθυνο κηδεμόνα.


Οι κηδεμόνες μέσω Facebook, μεσολαβούν για τις νέες επαφές των παιδιών τους. Σαν χρήστες οι ίδιοι καθοδηγούν τα παιδιά στην ιστοσελίδα, που δεσμεύεται να έχει κατάλληλο περιεχόμενο και να μην περιλαμβάνονται διαφημίσεις.


Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του social networking site, είναι πως, αντίθετα με το Facebook και το Myspace, είναι εντελώς ελεύθερο από διαφημίσεις, και δεν βομβαρδίζει τα παιδιά με προϊόντα και links που θα μπορούσαν να τα οδηγήσουν σε άλλες, 'επικίνδυνες', ίσως, ιστοσελίδες.


Το έργο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Dr.Mandeep Singh Dhillon, ο οποίος ήθελε να μάθει στον γιο του πως να μοιράζεται φωτογραφίες και άλλα με συγγενείς και φίλους. Δεν ήθελε να αφήσει τον γιο του ελεύθερο στο Facebook, οπότε δημιούργησε ένα δικό του κοινωνικό δίκτυο.


 Το Internet είναι το μεγαλύτερο εργαλείο μάθησης που δημιουργήθηκε ποτέ, but many parents are reluctant to let their child explore for a variety of reasons. αλλά πολλοί γονείς είναι απρόθυμοι η και ενάντιοι, απαγορεύοντας την χρήση του Internet σε παιδιά κάτω των 13 ετών, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις online social ικανότητες που χρειάζονται στον καλωδιωμένο κόσμο του σήμερα,όπως λέει ο Mandeep Singh Dhillon, co-founder και CEO του Togetherville, Inc., και επίσης πατέρας τριών παιδιών κάτω των 10 ετών.

Εάν έχεις μικρό παιδί, το Togetherville δείχνει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για να του δείξεις τον δρόμο στο Internet και το social networking. 
Εάν είσαι δάσκαλος και θέλεις να "δικτυώσεις" τους μαθητές σου, μπορείς τώρα να το κάνεις με ασφάλεια!!!
Και το καλύτερο; Η χρήση αυτής της πλατφόρμας, είναι εντελώς δωρεάν!!


Σύνδεσμοι :   http://togetherville.com/about
                     http://togetherville.com/learn
                     http://togetherville.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου