Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Internet Explorer 9

Ο browser της Microsoft ανανεώνεται σημαντικά, φιλοδοξώντας να διορθώσει τα "κακώς κείμενα" του παρελθόντος.

Ο Internet Explorer 9 έχει βελτιωμένη σχεδίαση που βασίζεται στη συνεργασία με τα Windows 7, κάνοντας πιο "όμορφη" και ενδιαφέρουσα την εμπειρία surfing. Στα νέα χαρακτηριστικά διακρίνονται οι δυνατότητες "Pinned Sites" kai "Jump List" που σου επιτρέπουν να "καρφιτσώσεις" τις ιστοσελίδες που σε ενδιαφέρουν κατευθείαν στη γραμμή εργασιών των Windows 7, σαν να πρόκειται για εφαρμογές του συστήματος και έπειτα γρήγορα να έχεις πρόσβαση σε εργασίες που έχουν σχέση με αυτές, όπως ο έλεγχος των e-mail, η αλλαγή ενός μουσικού σταθμού, η ανάγνωση μίας είδησης κτλ.


Ο Internet Exporer 9 υποστηρίζει πέρα από HTML5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3 και άλλα σύγχρονα διαδικτυακών προτύπων, ενώ η Microsoft έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή και σε ζητήματα ασφαλείας που αφορούν το νέο browser. 





Η νέα έκδοση του Internet Explorer 9 αποτελεί τον πρώτο browser με πλήρη εκμετάλλευση της επιτάχυνσης του hardware με HTML5, που χρησιμοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 αξιοποιεί το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, οι οποίες παρέμεναν έως και σήμερα ανεκμετάλλευτες από τους browsers.


O Internet Explorer 9 είναι διαθέσιμος σε 39 γλώσσες, μεταξύ αυτών και η ελληνική.  

Δε συνεργάζεται με τα Windows XP.     

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Internet Explorer 9 από εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου