Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Έξυπνη Ταξινόμηση των e-mails σου στο Gmail...

H Google παρουσίασε στο επίσημο blog της ένα νέο τρόπο για να έχεις πάντα "τακτοποιημένο" αυτόματα τον Gmail λογαριασμό σου, με τη χρήση των Smart Labels.





To Gmail σου προσφέρει ήδη την επιλογή να δημιουργήσεις τις δικές σου "ετικέτες" (labels), αν θέλεις να διαχωρίσεις με αυτόν τον τρόπο τα e-mails σου. Αν όμως σε κουράζει αυτή η διαδικασία...το "Smart Labels" θα κάνει "όλη τη δουλειά" για εσένα.

Ενεργοποιώντας το αποκτάς τρία νέα labels, τα "Bulk", "Forums" και "Notifications".
Έπειτα, το Gmail "σκανάρει" αυτόματα όλα τα e- mails που έρχονται στο inbox  σου και τα κατατάσσει στο label  που νομίζει ότι ταιριάζουν περισσότερο. Έτσι, στο Bulk πηγαίνουν μαζικά μηνύματα από newsletters, στο Notifications κάποιες ειδοποιήσεις για το λογαριασμό σου από άλλα sites (π.χ. social networks), ενώ στο Forum μηνύματα από διάφορα group mailing lists στα οποία είσαι γραμμένος. Αν, πάντως, ένα μήνυμα δεν κατηγοριοποιηθεί σωστά, έχεις ο ίδιος την επιλογή να του αλλάξεις label και να ενημερώσεις τη Google, ώστε να βελτιώσει τη νέα λειτουργία.

Σκοπός της λειτουργίας είναι να σε βοηθήσει να έχεις όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα τα εισερχόμενά σου και να βρίσκεις εύκολα τα μηνύματα που ψάχνεις.

Η νέα δυνατότητα λειτουργεί προς το παρόν σε δοκιμαστικό επίπεδο και μπορείς να την ενεργοποιήσεις από τη ρύθμιση "Labs" στο Gmail τσεκάροντας την επιλογή "Smart".       


                                                          

                                                                                  


Σύνδεσμος : http://gmailblog.blogspot.com
                                                                                 

2 σχόλια: