Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τέχνη και Τεχνολογία

Από τα μέσα του 20ου αιώνα, κυρίως από το 1960 και μετά, η Τέχνη επεκτείνεται σε νέα πεδία,στρέφεται προς την επικοινωνία που εκείνη την εποχή γιγαντώνεται, χρησιμοποιώντας μέσα και υλικά περισσότερο οικεία στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Η Φωτογραφία, ο Κινηματογράφος, η Τηλεόραση, το Video κι αργότερα το Διαδίκτυο εντάσσονται σε διαφορετικούς τομείς Τέχνης, ενώ προς το τέλος του ίδιου αιώνα η σχέση Τέχνης και Τεχνολογίας όχι μόνο αυξάνει αλλά και συνεχώς ανατρέπεται. Καθώς η Τεχνολογία κάνει καθημερινά εντυπωσιακά άλματα, η Τέχνη σχεδόν με προθυμία τα οικειοποιείται για να τα εντάξει στην πραγμάτωση μιας μορφής σύγχρονου έργου τέχνης. 

Οι καλλιτέχνες πάντα ήταν μεταξύ των πρώτων που απεικόνιζαν τον πολιτισμό και την τεχνολογία της εποχής τους, και δεκαετίες πριν την ψηφιακή επανάσταση είχαν επίσημα διακηρύξει τον πειραματισμό τους με τα νέα μέσα.


«Στη διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας, κάθε φορά που συμβαίνει μία αλλαγή στην τεχνολογία, ταυτόχρονα επηρεάζεται και η τέχνη.Στις μέρες μας, αν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει στις νέες τεχνολογίες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, η ιστορία δεν θα σταματήσει στο κατώφλι του. Θα τον προσπεράσει», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνούς φήμης Μεξικανός φωτογράφος, Πέντρο Μέγιερ.



2 σχόλια:

  1. Και πολύ καλή μουσική επένδυση! Γιατί όπως λέει και ο Ορχαν Παμούκ Τρία είναι τα μεγάλα θέματα για τον άνθρωπο: "Ο έρωτας, ο θάνατος και η μουσική". Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σωστή επιλογή μουσικής μπορεί να δώσει άλλη μορφή, άλλο ύφος σε ένα βίντεο!!!! Συμφωνώ Τάσο, πολύ καλή μουσική επένδυση!!! Καλή Ανάσταση να έχουμε, σε όλα τα επίπεδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή